Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1


Sølvaks i gyldent rimfrostskær

Paradisæble, Malus hybrid 'Professor Sprenger'

Antrischus sylvestris 'Ravenswing', vild kørvel

Eryngium, mandstro

Japansk azalea

Almidelig engelsød, Polypodium vulgare

Rhododendron i vinterpragt

Agastache 'Black Adder', anisisop, indianermynte

Pletter i luften, Muehlenbeckia complexa

Osmunda regalis, kongebregne

Eurybia divaricata (tidl. Asters divaricatus)

Cornus alba, hvid kornel

staude

Havepurpursolhat
14/02/2018

Når rimfrost forvandler haven til et nyt maleri

Rimfrost kan forvandle haven på en nat og skabe de mest fantastiske scenerier. Men du opnår det kun hvis du har de rigtige planter, som kan indfange nattens fugt som sætter sig på planterne og fryser til is i takt med minusgraderne.

Men du skal til gengæld stå tidligt op, hvis du skal nå at nyde synet, for så snart solens stråler eller temperaturen stiger hen på formiddagen, så smelter maleriet bort og haven ligner sig selv igen.

Selv har jeg efterhånden fået et væld af planter i haven som netop er gode til, at indfange netop de få dage om året hvor rimfrosten holder sit indtog. Prydgræsser, purpursolhat, mandstro og hjortetrøst er nogle af de planter som er velegnede og som i forvejen er gode vinterstandere (planter med tørre stive stængler).

Buske og træer med tynde fine grene eller formklippede stedsegrønne planter er andre gode bud på planter som kan det samme. Så drømmer du om en have med fantastisk vinterdragt så skal der altså fyldes på med planter. Ellers er der kun græsplænen tilbage hvor rimfrosten kan sætte sig på og ikke for nedgøre dette syn. men det er i min optik en smule fattigt for en havenørd og gøjler som jeg der elsker, at nyde selv de mindste detaljer som de enkelte planter rummer. Havelivet og planteglæden handler nemlig også om, at fremme planternes bedste egenskaber og sætte dem i deres bedste lys.

Så hav dette med i baghovedet næste gang du shopper fx. stauder eller bunddækkeplanter – for måske der gemmer sig helt nye ukendte vidunderlige vinteroplevelser, der vil øge din haveglæde.