Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1


raketblomst

gult staudebed

DSC_8444

DSC_9058

DSC_7094

DSC_7198

Raketblomst, kniphofia, staude
Raketblomster er super skønne særprægede stauder der giver dit bed karakter og kant. Prydgræsser som Stipa fungerer rigtig fint sammen.
Raketblomst, Kniphofia; Fjergræs, Stipa tennussima 'Pony Tails'
01/01/2018

Raketblomst giver kant og sender farveglæder til vejrs

Raketblomst, Kniphofia

Raketblomsten changere i farverne alt imens den blomsterstande stiger til vejrs.

Den var der i halvfjerdserne og så forsvandt den. Nu er raketblomst, Kniphofia tilbage i staudebedet i bedste præriestil. De nyere sorter giver andre klassikere baghjul.

Raketblomsten er enten stauden du elsker at hade eller netop forelsker dig i, fordi den kan det der helt særlige – At give dit bed kant.

Raketblomst, Kniphofia uvaria  kommer oprindeligt fra Syd Afrika hvor den vokser i højsletterne. Den foretrækker en veldrænet jord og kan med fordel vinterdækkes let med lidt blade eller gran, da den ikke bryder sig om strenge danske kolde og våde vintre. Er jorden tung leret anbefaler jeg du letter jorden med vaskes sand/grus (ca. 5-10 cm) vendt rundt i det øverste spadestiks dybde for at gøre den mere vandgennemtrængelig. Dette gælder iøvrigt for mange andre stauder, der døjer med en tung lerjord.